Terug

Kunststof kozijnen (3)

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Kunststof is een duurzame en kostenbesparende oplossing als de kozijnen in uw woning aan vervanging toe zijn. Behalve dat de aanschafprijs van kunststof ramen en kunststof deuren al beduidend lager ligt dan de houten en aluminium varianten, bespaar je ook tijd en geld doordat kozijnen van kunststof weinig onderhoud nodig hebben. Afnemen met een natte doek is vaak al voldoende.

Isolatie

Waarin kunststof zich onderscheidt is de mate van isolatie. Doordat kunststof kozijnen van binnen hol zijn, zorgt de stilstaande lucht voor een uitstekende isolatiewaarde waarbij ook bespaard wordt op het warm en/of koel houden van uw woning. De kozijnen van Meneer Kozijn beschikken standaard over 5 kamers met deze stilstaande lucht waardoor onze ramen een isolatiewaarde waarde van 1,1Ug hebben. De rubbers zijn water- en windafstotend. Wanneer het kozijn een opendraaiend deel heeft, zal deze ook tochtdicht sluiten d.m.v. hoogwaardige rubbers. Alle kunststof kozijnen leveren wij met MACO hang- en sluitwerk en standaard met HR++ Argon Glas (4/16/4 – totaal 24 mm).

Vaak is het wenselijk om ook te kunnen ventileren. Onze draai/kiep ramen beschikken standaard over een microventilatie staand, waarmee met een minimale opening toch geventileerd kan worden. Wanneer er ventilatiebehoefte is bij een vast raam, kan gekozen worden voor een rooster.

Kleur

Het is belangrijk om na te denken over de kleur van uw kozijnen. Hoewel het goed mogelijk is, wordt kunststof veelal niet geverfd. Het is dus raadzaam om vooraf goed na te denken over de kleur. Standaard leveren wij kozijnen in een gladde, witte kleur (RAL9016). Ook is het mogelijk om kozijnen te bestellen die de look van echt hout evenaren. Dit wordt ook wel houtnerf genoemd. Bij het kiezen van de kleur wordt onderscheid gemaakt tussen de binnen- en buitenzijde en kunnen de draaiende delen aan de buitenzijde een afwijkende kleur hebben.

De houtlook kan echt worden afgemaakt door te kiezen voor een houtverbinding. Waar kunststof vaak in verstek wordt gemaakt, kan het ook met een rechte ‘houtverbinding’ worden geproduceerd.

Profieldoorsnede

Het profiel van het kunststof kozijn dat wij uit voorraad en als maatwerk leveren is 70 mm breed en  beschikt over 5 kamers. Een doorsnede van deze kamers ziet er als volgt uit:

Profieldoorsnede kunststof kozijnen

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »