Terug

Draai kiep raam (22)

Filters

Draai kiep raam

Draai kiep ramen

Draai raam, kiep raam of draaikiepraam?

Meer licht in de bijkeuken nodig of een schuurtje van ramen voorzien? Of worden de houten kozijnen in huis vervangen voor nieuwe kozijnen? Denk dan eens aan de kunststof varianten. Behalve vaste ramen (niet te openen), zijn er natuurlijk ook openslaande ramen die moeten worden vervangen. Een draairaam van kunststof bij Meneer Kozijn kan ook altijd open kiepen, waardoor het raam zorgeloos open kan blijven staan terwijl er niemand thuis is. Daarom noemen we deze variant een draai kiep raam.

We leveren vele standaardmaten uit voorraad, maar ook is het mogelijk om kozijnen, helemaal afgestemd op je persoonlijke wensen, te bestellen. Op maat gemaakte draaikiepramen kunnen geleverd worden zonder meerprijs en met zeer snelle levertijden, wil je een persoonlijke kleur, hang- of sluitwerk dat afwijkt van ons standaard hang- en sluitwerk, kan dat tegen kleine meerprijzen. Hiermee ben je ten alle tijden voordeliger uit dan bij andere kozijn leveranciers.

Draairichting, kleur, glas

Bij Meneer Kozijn werken we met kunststof kozijnen met een profiel dat is gecreëerd met de insteek om alle wensen van alle klanten te kunnen vervullen. Bij een draai kiep raam bepaal je zelf de draairichting. Wel is het belangrijk om te weten dat een kunststof raam altijd naar binnen open draait en kiept. De keuze voor de kant waar de scharnieren en het beslag zitten is zelf te bepalen. Ook wat betreft de kleur en glasdiktes zijn er volop keuzemogelijkheden en kunt u een raam eenvoudig zo samenstellen dat deze naadloos aansluit bij de overige ramen in uw woning.

Isolatie

Ook onze draaikiepramen hebben 5 kamers waarin de stilstaande lucht zorgt voor uitstekende isolerende eigenschappen. De met staal verstevigde kunststof profielen zorgen voor robuustheid en houden het kozijn goed recht waardoor de rubbers op het draai kiep raam volledig luchtdicht sluiten. Het draai raam is standaard voorzien van dubbel glas met HR++ certificering, De kamer tussen de twee glasplaten is gevuld met Argon gas.

Het profiel is de perfecte combinatie van een hoge thermische isolatie (Uw = 0,89 W/m2K), een hoog akoestisch niveau en een betrouwbare werking. In combinatie met een elegant en modern design vormt dit een hoogstaand kozijn. We bieden een in alle opzichten compleet kozijn aan, tegen een eerlijke prijs.

Ventilatie

Hoewel een draaikiepraam op twee manieren kan openen; zowel als draai raam als kiep raam, beschikt het draai kiep raam ook over een ventilatiestand. Door de klink in een hoek van 45 graden te houden zal het raam met minder druk op de rubbers worden getrokken wat ervoor zorgt dat er luchtstroom plaats kan vinden. Mocht je ondanks deze functionaliteit ook een rooster in het draaikiepraam willen plaatsen, dan is dat ook mogelijk.

Horren

Ondanks dat een draai kiep raam 3 mogelijkheden heeft om te openen, is er slechts een manier om zomers de muggen buiten te houden – de ventilatiestand. Echter is deze positie van het draai kiep raam vaak niet voldoende om ‘s avonds de hitte uit de woning te krijgen. Een hor biedt eenvoudig uitkomst. Geef bij het bestelproces aan dat het raam moet worden voorzien van een hor en deze zal door ons, op maat worden meegeleverd. Met een hor zorg je ervoor dat het draai kiep raam als draai raam kan worden open gezet, zonder dat ongedierte via het raam naar binnen kan dringen.

Installatie

De eerdergenoemde, met staal verstevigde, profielen zorgen ervoor dat timmermannen en klussers vaak met verbazing spreken over de kwaliteit van de kozijnen. Wat natuurlijk bijdraagt aan een prettige installatie. Een draai kiep raam afstellen is vrijwel nooit noodzakelijk, mits goed geplaatst. Moet u toch het draaikiepraam afstellen, dan is dit eenvoudig te doen middels de stelschroeven in de scharnieren. Hiermee kan eenvoudig worden verholpen dat het raam uit zichzelf dicht of openvalt wanneer het als draairaam gebruikt wordt.

Aanschaf

Zoals al eerder aangegeven let je bij de aanschaf van een draaikiep raam op de draairichting. Wil je het kozijn in een bepaalde kleur hebben, dan heb je de keuze om de kleur alleen aan de buitenzijde of binnenzijde te nemen. Het draaiende gedeelte kan aan de buitenkant ook worden voorzien van een afwijkende kleur. In combinatie met een houtnerf en een houtverstek verbinding, bereik je op deze manier een traditioneel ogend kozijn van duurzaam materiaal welke minder veeleisend is in onderhoud.

Draai kiep raam in meerdere vakken

Wanneer een draaikiepraam in meerdere vakken aanwezig is, bijvoorbeeld naast een vast raam, spreken we van een dakkapel kozijn. Hierbij ben je vrij in de keuze van de vakverdeling. Standaard zullen de draaiende delen altijd met de scharnieren aan de buitenzijde van het kozijn komen. Op verzoek kan er een verstevigde stijl worden geplaatst, waardoor het hangwerk ook midden in een kozijn kan worden geplaatst. Lees alles over de mogelijkheden in onze sectie over dakkapelkozijnen.

Hang- en sluitwerk van het draaikiepraam

Standaard worden al onze ramen geleverd met wit (9016) hang en sluitwerk. Tegen een meerprijs kan je eenvoudig kiezen voor een chromen look of een te vergrendelen (klink met sleutel) raamkozijn.

Advies nodig?

Heb je vragen over bovenstaande informatie, of specifieke wensen die niet genoemd zijn, neem dan contact met ons op. Wij zijn altijd bereikbaar om uw vragen over een draai raam, kiep raam, of draaikiepraam te beantwoorden. Ook voor maatwerkoffertes kunt eenvoudig ons maatwerk formulier invullen. Wij zullen u dan zo snel mogelijk een prijsopgave doen toekomen. Zorg er wel voor dat uw aanvraag volledig is (afmeting, rooster, hor, kleur binnen/buiten/draaiende delen, sluitwerk etc.) zodat u achteraf niet alsnog voor verrassingen komt te staan. Ook hiermee is Meneer Kozijn u graag van dienst!

Voordelen op een rijtje

Een draaikiepraam heeft vele voordelen, hier een korte opsomming van bovenstaande voordelen:

  • Goede isolerende eigenschappen tegen zowel temperatuur als geluid
  • Een kunststof draai kiep raam is voordeliger dan varianten van ander materiaal
  • Er is weinig onderhoud nodig bij een draai kiep raam van kunststof
  • Het kozijn is eenvoudig te personaliseren in kleur, afmeting en hang- en sluitwerk, hierdoor is het eenvoudig passend te maken in uw woning
  • Installatie van onze kozijnen wordt door vele klussers als eenvoudig ervaren
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »