Terug

Kunststof Kozijnen (3)

Wij helpen de kunststof kozijnen te vinden die perfect passen bij jouw situatie. Ontdek onze voordelige standaard voorraad- of maatwerk kozijnen. Vragen? Neem dan contact op met een van onze vestigingen of vraag een maatwerk offerte aan.

Kunststof Kozijnen

Kunststof kozijnen die bij je passen 

Kunststof kozijnen, welke geleverd worden door Meneer Kozijn, zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden aangeboden tegen scherpe prijzen. Uiteraard is er de keuze uit vele varianten kozijnen van kunststof. Denk aan de keuze van een dakkapelkozijn (meerdere vakken), vast raam of een draaikiepraam. 

Vast raam 

De meest voorkomende standaard is een vast raam. Een vast raam beschikt niet over draaiende delen, is standaard voorzien van HR++ glas. Optioneel kan een rooster worden geplaatst om toch mogelijkheid tot ventilatie te creëren. Bij een vast raam is er de keuze uit een stomp- of intrekprofiel en kan de kleur voor zowel de buitenkant als de binnenkant worden opgegeven. Heeft u ook een kunststof deur op het oog? Dan kan met een vast raam eenvoudig een zijlicht voor naast de deur worden gemaakt. Vaste ramen zijn de meest voordelige optie wanneer het gaat om kozijnen. Dit komt door het niet hebben van scharnieren en/of ander hang- en sluitwerk. 

Draaikiepraam 

Hoewel er vaak keuze is uit een kiep raam of draai raam – zijn onze draai ramen ook een kiepraam. Daarom de naam draai kiep raam. Een ander woord voor kiepraam is ook wel stalraam, hoewel deze nog wel besteld kunnen worden is het prijsverschil dusdanig klein dat wij altijd adviseren voor een draai kiep raam te gaan, mits uw dagmaat waar het kozijn geplaatst gaat worden dit toelaat. 

Dakkapel kozijn 

Zoekt u een raam voor een dakkapel? Wij leveren dakkapel kozijnen op maat. Hierbij is te allen tijde een keuze tussen een intrek of stomp profiel – afhankelijk van hoe de klus wordt afgewerkt. Het voordeel van een dakkapel kozijn is dat deze als een kozijn wordt geleverd, maar toch over verschillende delen kan beschikken. Zo heb je dus een vast raam naast een draaikiepraam in een kozijn. Hoewel de vakverdeling ook volledig gepersonaliseerd kan worden, leveren wij twee- en drievaks kozijnen in de volgende verdelingen uit voorraad: 

Drie vakken 

 • Draaikiepraam-vast raam-draaikiepraam
 • Vast raam-draaikiepraam-vast raam
 • Draaikiepraam-vast raam-vast raam
 • Vast raam-vast raam-draaikiepraam

Twee vakken 

 • Draaikiepraam-draaikiepraam
 • Vast raam-draaikiepraam
 • Draaikiepraam-vast raam

Behalve deze vakverdelingen uit voorraad, rekenen wij graag voor wat de kosten zijn van een aangepast vakverdeling, of afmetingen die niet voorkomen in onze voorraad. 

Profiel van ons kunststof raamkozijn 

Het profiel van ons raamkozijn van kunststof bestaat, net als al onze kozijnen, uit vijf kamers. De lucht in deze kamers staat stil, waardoor dit uitstekende isolerende eigenschappen heeft.  De doorsnede van het raamkozijn is 71mm. Bij installatie kan het glas eenvoudig worden verwijderd, zodat het kozijn eenvoudig in een stelkozijn kan worden geschroefd. Is dit niet wenselijk? Geen zorgen, ook zijn de kozijnen van kunststof geschikt om met kozijnankers te bevestigen. Zo leveren wij voor elke situatie een geschikt kunststof raamkozijn. 

Voorraad of maatwerk? 

Een kunststof raamkozijn uit voorraad is enkel beschikbaar in onze standaardafmetingen en in de standaardkleur wit (RAL 9016). Wilt u een kleur op het kozijn, of wilt u een rooster laten plaatsen, zal dit ten alle tijden via maatwerk moeten worden besteld. Dit kost, behalve de meerprijs voor kleur en het rooster) niks extra’s. Laat ons een offerte maken op basis van uw wensen en ontdek het voordeel van kunststof raamkozijn ten opzichte van hout. Voor onze voorraadmaten kunt u een kijkje nemen in de webshop – toch op zoek naar een gepersonaliseerd raam? Neem dan contact met ons op via het maatwerkformulier.

Kunststof kozijnen keuze hulp

Wat voor soorten kunststof kozijnen zijn er? Wat zijn de voordelen en de nadelen? Hoe kies je de juiste kunststof kozijnen die perfect passen bij jouw situatie? Het zijn zomaar wat vragen die mogelijk in je hoofd schieten wanneer je overweegt om je kozijnen te vervangen of kozijnen te kiezen voor een nieuw project. In deze gids vind je alle info die je nodig hebt om tot een goede keuze te komen. 

Hoofdstuk 1: Welke soorten kozijnen zijn er?

In je zoektocht naar de juiste kozijnen, kom je op het punt dat je moet kiezen voor welk soort kozijn je gaat. Daarin heb je keuzes in verschillende soorten materialen en soorten ramen. In dit hoofdstuk nemen we je mee langs de verschillende soorten materialen en ramen en bekijken we de voor- en nadelen.  Je ontdekt de verschillen tussen kunststof-, houten- en aluminium kozijnen en krijgt inzicht in de verschillende raam typen waar je uit kunt kiezen zoals vaste ramen, draairamen, draaikiepramen. 

Na het lezen van dit hoofdstuk heb je een goed beeld van welke soorten kozijnen er zijn.

Hoofdstuk 2: De voor- en nadelen van kunststof vs. hout

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe kozijnen loop je er al snel tegenaan dat er veel keuze is. Misschien denk je bij kozijnen al snel aan hout. Feit is echter dat kunststof kozijnen aan een enorme opmars bezig zijn. Om tot een goede keuze te komen hebben we in dit artikel een aantal voor-en nadelen van deze twee materiaalsoorten op een rijtje gezet. Zodat jij de kozijnen kiest die het beste bij jouw situatie passen. Want iedere materiaalsoort heeft een aantal specifieke voordelen en nadelen als het gaat om onder meer smaak, levensduur en kosten van onderhoud.

In dit hoofdstuk ontdek je wat de voordelen en de nadelen zijn van kunststof kozijnen en houten kozijnen.

Hoofdstuk 3: Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

Als je van plan bent om nieuwe kozijnen aan te schaffen of je huidige kozijnen te vervangen wil je natuurlijk weten hoe lang je nieuwe kozijnen meegaan.  Je wil lang van de kozijnen kunnen genieten en niet voor onaangename verrassingen komen te staan. In dit blog zoomen we in op de factoren die van invloed zijn op de levensduur van kunststof kozijnen zodat je een keuze kunt maken die goed bij je past. 

Na dit hoofdstuk weet je wat de verschillen zijn tussen verschillende soorten kunststof kozijnen en wat de invloed daarvan is op  de levensduur van de kozijnen.

Hoofdstuk 4: Wat kosten kunststof kozijnen?

Ben je aan het kijken naar nieuwe kozijnen voor je huis, dan wil je uiteraard weten wat het je gaat kosten. Er zijn verschillende factoren die de prijs bepalen voor nieuwe kunststof kozijnen. In dit hoofdstuk kijken we naar de prijs van kunststof kozijnen en maken we een vergelijking met andere soorten kozijnen zodat je een keuze kunt maken die goed bij je past. 

Na het lezen van dit hoofdstuk heb je een goed beeld van wat verschillende soorten kunststof kozijnen kosten en welke factoren de prijs bepalen.

Hoofdstuk 5: Hoe kies je de juiste kunststof kozijnen?

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe kunststof kozijnen is het soms lastig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het soms kan duizelen. Welk profiel kies je? Welke maten zijn er mogelijk? Welke kleur past het beste bij jouw situatie? Ons advies: laat je niet gek maken. In dit artikel vind je een stap voor stap uitleg die je helpt een goede keuze te maken als het aankomt op kunststof kozijnen. 

Nadat je dit hoofdstuk gelezen hebt ben je in staat een weloverwogen keuze te maken zodat je altijd waar voor je geld krijgt.

Hoofdstuk 5: Kunststof kozijnen vervangen

Hoe vervang je een kunststof kozijn? Wanneer je een kozijn gaat vervangen dan is het aan te raden om met een aantal dingen rekening te houden. Allereerst zul je het oude kozijn moeten verwijderen. Daarna moet het nieuwe kozijn gesteld worden. En tot slot moet het nieuwe kozijn bevestigd worden. 

Na het lezen van dit hoofdstuk weet je hoe het vervangen van kunststof kozijnen in z’n werk gaat.

Hoofdstuk 7: Welke kunststof raamkozijnen zijn er momenteel leverbaar?

Het aanbod van kunststof kozijnen kan wisselen. Bekijk daarom ons overzicht van kunststof raamkozijnen voor een actueel aanbod. Het aanbod is onderverdeeld in drie categorieën:

Categorie 1: Draai kiep ramen

Je kunt kiezen uit een breed aanbod van kunststof draai kiep ramen in verschillende standaard formaten uit voorraad of maatwerk. Deze ramen kunnen zowel open en dicht draaien als kiepen, waardoor je een raam ook open kunt laten staan wanneer je even van huis gaat.

Categorie 2: Vaste ramen

De vaste ramen die we leveren, zijn standaard voorzien van een profiel met 5 kamers met versterkt staal (IGLO5 profiel). Het profiel beschikt over een goede thermische isolatie (Uw = 0,89 W/m2K) en een hoog akoestisch niveau. Zo garanderen wij in alle opzichten een compleet kozijn, tegen een eerlijke prijs.

Categorie 3: Dakkapel kozijn

Deze kozijnen zijn standaard uitgerust met hang- en sluitwerk van het betrouwbare Duitse merk MACO. We leveren vele standaardmaten uit voorraad, maar ook is het mogelijk om kozijnen, helemaal afgestemd op je persoonlijke wensen, te bestellen. 

Categorie 4: Maatwerk kozijnen

Niet in iedere situatie volstaan de standaard maten die uit voorraad leverbaar zijn. In dat geval ben je het beste af met een maatwerk oplossing. Na het lezen van deze gids voor het kiezen van kunststof kozijnen ben je in staat om gericht een maatwerk offerte op te vragen of te sparren met een verkoopadviseur over de beste oplossing in jouw situatie.

Verklarende woordenlijst

Wanneer je op zoek bent naar kunststof kozijnen zul je mogelijk een aantal termen en woorden tegenkomen die nieuw voor je zijn. Daarom hebben we de belangrijkste termen voor je op een rij gezet in een verklarende woordenlijst

Heb je na het lezen van deze gids voor het kiezen van kunststof kozijnen nog vragen?

Neem dan contact op met één van onze vestigingen of stuur een maatwerk aanvraag in. Meneer Kozijn helpt je graag bij het maken van de beste keuze!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »