Terug

Garantievoorwaarden

Garantievoorwaarden Meneer Kozijn

Meneer Kozijn biedt voor alle geleverde producten, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, de volgende garantievoorwaarden:

 1. De garanties per product zijn als volgt verdeeld:

  1. Voorraad Kunststof kozijnen, Kunststof deuren, Kunststof schuifpuien en Kunststof balkondeuren – 2 jaar op het kozijn, 1 jaar op de bewegende delen en 1 jaar op het hang- en sluitwerk.
  2. Maatwerk Kunststof en Aluminium kozijnen, Kunststof deuren, Kunststof schuifpuien en Kunststof balkondeuren – 10 jaar op het kozijn, 2 jaar op de bewegende delen en 1 jaar op het hang- en sluitwerk.
  3. Aluminium deuren (binnen en buiten), Kunststof en Aluminium rolluiken – 2 jaar op het kozijn en de draaiende/schuivende delen en 1 jaar op het hang- en sluitwerk.
  4. Houten kozijnen, balkondeuren en deuren – 2 jaar op het kozijn, de bewegende delen en het hang- en sluitwerk.
  5. Toebehoren voor bovengenoemde producten, namelijk leuningen, handgrepen, bovenlicht openers, ventilatieroosters, horren, deurdrangers, sloten en slotinzetstukken – 1 jaar. Elektrische rolluikmotoren en elektrische deuropeners – 2 jaar
 2. Klachten moeten schriftelijk worden ingediend via de website waar de producten werden gekocht, samen met het aankoopbewijs.
 3. De klacht met betrekking tot elektrische apparatuur moet de naam en achternaam van de installateur bevatten, het licentienummer met een leesbare handtekening, datum en plaats van installatie.
 4. De garantieperiode begint op de dag van ontvangst van het product door Meneer Kozijn.
 5. De klacht wordt pas in behandeling genomen als alle vorderingen op het geleverde product(en) volledig zijn afgehandeld. Deze voorwaarde is niet van toepassing op verkopen aan particulieren.
 6. In het geval van een ongerechtvaardigde klacht worden de kosten van de reis van de monteur naar de klant in rekening gebracht.
 7. Montage en installatie van extra uitrusting (o.a. rolluikmotoren en elektrische deuropeners) moet worden uitgevoerd volgens de instructies van de fabrikant of toepasbare normen, waar we indicatieve afdichtingsoplossingen in de dagkant (gevel) toestaan, die echter moet worden gedaan in overeenstemming met de toepasselijke voorschriften en / of de instructies van de fabrikant en aanbevelingen van de architect.
 8. De garantie is van toepassing op producten die zijn geïnstalleerd in overeenstemming met sectie 7 van de garantievoorwaarden.
 9. Wij streven er naar alle defecten die tijdens het productieproces of de procedure ontstaan, tot defecten van het materiaal dat onder de garantie valt, binnen 21 dagen na de datum van kennisgeving te verhelpen. De tijd om complexere defecten te verhelpen kan echter langer zijn.
 10. Indien elementen van de rolluiken zijn opgebouwd, zoals geleiderails, revisiepaneel, zal de klant de kosten dekken voor toegang voor de Meneer Kozijn monteur, nodig voor het repareren van de luik, en in het geval van externe luiken die hoger zijn aangebracht dan op de vloer, zal de opdrachtgever een lift of een steiger aanschaffen.
 11. De garantie is niet van toepassing op defecten die het gevolg zijn van:
  1. onjuist gebruik van het product;
  2. onjuist onderhoud of gebrek daaraan;
  3. onjuiste behandeling en regelgeving;
  4. blootstelling aan externe factoren (chemische stoffen, vuur, etc.);
  5. ontwerpwijzigingen in constructie en doorgevoerde wijzigingen door onbevoegde personen;
  6. onjuiste montage vastgesteld door vertegenwoordiger van Meneer Kozijn;
  7. mechanische schade die is ontstaan ​​na ontvangst van de goederen;
  8. slijtage van de elementen;
  9. de effecten van thermodynamische verschijnselen (verdamping op houtwerk binnen en buiten de kamer waar het houtwerk was aangebracht);
  10. onjuiste ruimteventilatie;
  11. natuurrampen
 12. De garantie dekt niet:
  1. mechanische beschadiging en barsten van het glas die ontstaan na ontvangst (controle vindt plaats bij afhaal/levering) en ​​tijdens het gebruik, evenals aanvaardbaar defect volgens bindende normen;
  2. krassen en krassen van het pantser van de luiken als gevolg van de exploitatie van het product;
  3. glasafbuiging (het dubbele glaseffect);
  4. brouwersringen / franjes;
  5. anisotropie - dubbel brekingseffect in glas;
  6. bevochtigbaarheid diversiteit van externe glasoppervlakken afhankelijk van de zuigafdrukken, rollen, etiketten gebruikt bij de productie van basisglas evenals composiet en enkel glas;
  7. tinten van composiet en enkel glas als gevolg van:
   • de toepassing van grondstoffen en hun verschillende verhoudingen bij de productie van basisglas;
   • glasdikte, type coating, lichtomstandigheden en de kijkhoek op hun oppervlak.
  8. De garantie omvat producten die zijn geïnstalleerd (of vervoerd) tot 600 m boven zeeniveau. Boven die hoogte is het nodig om ESG-glas en elementen toe te passen die de druk in de kamers compenseren - b.v. haarvaten.
  9. Meneer Kozijn behoudt zich het recht voor om de methode voor het herstellen van defecten vast te stellen.
  10. Het verwijderen van het defect of herstel door het defecte product te vervangen door een nieuw product dat vrij is van defecten, zal de garantieperiode niet wijzigen, noch verlengen.
  11. Meneer Kozijn verleent geen garantie in geval van toepassing van houtwerkelementen die niet zijn goedgekeurd door de fabrikant.
  12. De klant zal de gekochte goederen inspecteren op zichtbare gebreken, zowel kwantitatief als kwalitatief, die na ontvangst van het houtwerk geen grond kunnen zijn voor enige klacht. Zichtbare defecten omvatten beschrijvingen in: afmetingen, indelingen, kleuren, mechanische schade aan het glas of profielen zoals: scheuren en krassen, enz. Als de klant zichtbare defecten opmerkt en besluit het defecte product te monteren, verliest hij / zij zijn / haar recht op klagen of andere schade nastreven die het gevolg is van een defect van het product.
  13. Meneer Kozijn behoudt zich het recht voor om te beslissen bij het bepalen van de verantwoordelijkheid voor de beschadiging van de ramen, terwijl hij ermee instemt de zaak door te sturen naar een onafhankelijke expert of instituut aangesteld door beide partijen, en te voldoen aan de resultaten van de expertise die in deze cursus is gegeven. De kosten van een dergelijke expertise moeten worden gedragen door de partij tegen wie deze verklaring is afgegeven.
  14. De garantie is alleen van toepassing op schade die voortvloeit uit het onderwerp van het contract en de verantwoordelijkheid van Meneer Kozijn is beperkt tot de teruggave van de waarde van de verkochte goederen. Meneer Kozijn is niet aansprakelijk voor andere kosten die worden veroorzaakt door het defect van het product.
  15. De garantie is van toepassing in landen waar Meneer Kozijn haar producten rechtstreeks verkocht.
  16. De garantie voor de verkochte consumptiegoederen sluit het recht van de koper als gevolg van niet-conformiteit van het product met de overeenkomst niet uit, beperkt of schort dit op.
  17. Verpakking, opslag en transport geschieden volgens bindende normen.
  18. Kwaliteitsbeoordeling van het gepoedercoate oppervlak in overeenstemming met de QUALICOAT-vereisten.

Instructies voor gebruik, verzorging en onderhoud:

Het onderhoud van ramen en balkondeuren moet minimaal één keer per jaar worden uitgevoerd om onberispelijk werk te garanderen. De volgende onderhoudsacties moeten worden uitgevoerd:

 1. bevestigingselementen die verantwoordelijk zijn voor veiligheid moeten regelmatig worden geïnspecteerd, de juiste bevestiging en slijtage moeten worden gecontroleerd;
 2. alle bewegende delen moeten worden gesmeerd of geolied;
 3. de reiniging en het onderhoud moeten worden uitgevoerd door het aanbrengen van producten die de anticorrosieve coating van de envelopfittingen niet aantasten.

Extra opmerkingen: 

 • beschermfolie moet worden verwijderd nadat het raam is gemonteerd;
 • schoonmaakproducten die krassen veroorzaken, mogen niet worden gebruikt;
 • ramen mogen niet worden geverfd met verf of lak; er mogen geen andere beschermlagen worden aangebracht;
 • alle vuil op het raam, vooral roest, roet, mortel, enzovoort, moet onmiddellijk worden verwijderd;
 • ramen en deuren in het onderste buitenste deel van het frame zijn voorzien van afvoersleuven die onder geen enkele omstandigheid mogen worden opgebouwd;
 • om de betrouwbare en soepele werking van de fittingen te behouden, moeten de bewegende delen van het slot ten minste een maal per jaar worden ingevet met industriële vaseline.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »