Terug

FAQ

FAQ

 

Worden kunststof kozijnen inclusief glas geleverd?

Het kozijn wordt standaard geleverd met HR++ dubbel glas van hoge kwaliteit: de 4-16-4 variant. De buitenruit van deze ramen is 4 mm dik, de spouw 16 mm en de binnenruit is 4 mm dik. In de spouw zit Argongas dat ervoor zorgt dat de kou van buiten niet naar binnen komt.

 

Kan ik roedes bij bestellen?

Ja dat is mogelijk, Roedes kunnen in het glas worden aangebracht maar ook op het glas geplakt worden. Ramen wassen is makkelijker als de roedes in het glas zitten.

 

Is afwerking vereist na de montage?

Nee dit is niet nodig. Afwerking van de kozijnen zit bij montage altijd inbegrepen. je kunt de kozijnen we altijd even afnemen met een sopje voor de beste uitstraling.

 

Is onderhoud nodig?

Kunststof kozijnen staan bekend om het feit dat ze onderhoudsarm zijn. Toch kun je de levensduur van je kunststof kozijnen verlengen door ze één keer per jaar grondig schoon te maken en vervolgens in de wax te zetten.

 

Kunnen kunststof kozijnen verkleuren?

Nee kunststof kozijnen kunnen tegenwoordig niet meer verkleuren. Vroeger werd er gebruik gemaakt van weekmakers in kunststof kozijnen die konden verdampen in de zon en leiden tot verkleuring, tegenwoordig wordt dit niet meer gebruikt en is dit dus niet meer aan de orde. 

 

Hebben mijn houten kozijnen onderhoud nodig?

Jazeker, houten kozijnen hebben van alle soorten kozijnen het meeste onderhoud nodig. Dit komt, omdat hout een natuurproduct is. Dat houdt in dat hout langzaam rot en vatbaar is voor bacteriën en schimmels als het niet goed onderhouden wordt. Daarom moet je houten kozijnen vaak schoonmaken en regelmatig verven of in de lak zetten. Dit biedt een beschermlaag tegen bacteriën en schimmels. 

 

Zit er veel verschil tussen kunststof, houten of aluminium kozijnen m.b.t. de prijs?

De kosten voor een kunststof kozijn zij het laagst in vergelijking met andere materialen, dit is inclusief montage en hr++ glas. Daarnaast heb je kozijnen van hout en aluminium, daarvan ligt de prijs iets hoger. 

 

Welk type kozijn kan ik het beste nemen?

Dat is geheel afhankelijk van je wensen en je budget. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Om hier de beste keuze in te kunnen maken, kan je je het beste verdiepen in de verschillende materiaalsoorten en kijken welk type het beste bij jou en je huis past. Lees ons blog voor een overzicht van de voor- en nadelen van kunststof kozijnen.

 

Wat is het verschil tussen vlak en verdiept profiel?

Vlakke profielen zijn, zoals de naam al aangeeft, min of meer vlak. Dat betekent dat er tussen het buitenste deel van het profiel en het binnenste deel van de profiel bijna geen diepteverschil ligt. Verdiepte profielen zijn de meest voorkomende profielen in Nederland en speciaal voor onze markt ontwikkelt. De kozijnen zijn 12 centimeter verdiept, wat erg doet denken aan houten kozijnen, een look die erg gewild is in ons land.

 

Hoe lang duurt het monteren van kunststof kozijnen?

Als het gaat om het vervangen van bestaande kozijnen, dan is het monteren van kunststof kozijnen vaak binnen een dag gedaan. Hierbij worden de oude kozijnen verwijderd en de nieuwe kozijnen geplaatst en afgewerkt. 

 

Kun je een kunststof kozijn schilderen?

Jazeker, je kunt kunststof kozijnen, net zoals andere soorten kozijnen gewoon overschilderen. Het is wel een grondige en arbeidsintensieve klus, je kunt dit daarom dus beter overlaten aan een professional. 

 

Zijn kunststof kozijnen duurzaam?

Kunststof kozijnen gaan lang mee en bovendien hoeven er geen bomen voor gekapt te worden. Daarmee vormen deze kozijnen een duurzame oplossing ten opzichte van hout en aluminium. 

 

Zijn er ook kunststof kozijnen die lijken op houten kozijnen?

Ja die zijn er, dit zijn kunststof kozijnen die zijn afgewerkt met een houtlook folie. De houtnerf in deze folie is bijna niet van echt te onderscheiden, behalve als je het aanraakt. Hierdoor kiezen steeds meer mensen voor deze goedkopere, duurzame en onderhoudsvriendelijke variant van een houten kozijn. 

 

Mag ik gaatjes in mijn kozijnen boren?

Ja je mag gaatjes boren in je kozijnen. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo zul je een gemaakt gaatje altijd blijven zien, zit er een ijzer profiel in je kozijn die je niet moet raken met boren en als het gewicht van hetgeen dat je op wilt hangen te zwaar is, kan je veel schade veroorzaken. Er zijn ook andere mogelijkheden, zoals plaktape, waarmee je dingen op kunt hangen. Denk dus vooral goed na, voordat je gaat boren in je kozijnen.

 

Hoe belangrijk is hang- en sluitwerk bij kunststof kozijnen?

Goed hang- en sluitwerk is zeer belangrijk. Goede kunststof kozijnen voldoen ook wat betreft hang- en sluitwerk aan de eisen die worden gesteld door Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) en het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Dit hang- en sluitwerk is getest op duurzaamheid en inbraakwerendheid. 

 

Hoe lang is de levertijd van kunststof kozijnen?

Standaard kunststof kozijnen, uit onze standaard voorraad, zijn direct leverbaar. Dat betekent dat je ze op onze vestigingen dezelfde dag nog kunt ophalen of ze binnen een week kunt laten thuisbezorgen. Standaard maatwerk kunststof kozijnen zijn leverbaar binnen 2-3 weken. Het betreft hier kozijnen met standaard profielen en standaard kleuren binnen/buiten. 

 

Hoe moet ik kunststof kozijnen schoonmaken?

Het beste kan je kunststof kozijnen gewoon schoonmaken met een sopje en een doekje. Bij voorkeur met een hiervoor bestemd onderhoudsmiddel of allesreiniger dat zacht is voor het kunststof oppervlak.

 

Kan ik insectenhorren op kunststof kozijnen plaatsen?

Ja dat kan, kunststof kozijnen draaien naar binnen, wat handig is voor het plaatsen van insectenhorren. De meeste insectenhorren klik je aan op de binnenkant van het kozijn. De hor zit hierdoor aan de buitenkant van het raam. Insecten krijgen hierdoor geen kans en je opent de ramen altijd zonder dat de horren in de weg zitten.

 

Welke garantie zit er op kunststof kozijnen?

Bij Meneer Kozijn krijg je 10 jaar garantie op kunststof kozijnen, 5 jaar op de bewegende delen en 2 jaar op het hang- en sluitwerk. Lees alles over de garantievoorwaarden op kunststof kozijnen.

 

Welke kleuren kunststof kozijnen kan ik kiezen?

Standaard kunststof kozijnen zijn van binnen en buiten wit (RAL9016) of crème-wit (RAL9001) en uitgevoerd in glad kunststof. Daarnaast bieden wij op maatwerk kozijnen diverse houtnerffolies of gladde folies aan in verschillende RAL-tinten. Hiermee is vrijwel elke kleurstelling en uitstraling voor je kunststof kozijnen mogelijk. 

 

Ik heb een maatwerk offerte aangevraagd. En nu?

Wanneer je een maatwerk offerte hebt aangevraagd, zullen wij binnen 5 werkdagen contact met je opnemen om de verdere details en prijs bespreken.

 

Welke merken kunststof kozijnen bieden jullie aan?

Bij Meneer Kozijn bieden we naast onze standaard voorraad kunststof kozijnen, kozijnen aan van de merken Aluplast, Drutex en RoRo Profil. 

 

Moet ik voor het plaatsen van kunststof kozijnen een vergunning aanvragen?

Wanneer je van plan bent om kozijnen te vervangen zou het zomaar kunnen dat je daar een vergunning voor nodig hebt. Er worden vanuit de overheid een aantal voorwaarden gesteld om veiligheid te waarborgen en om rekening te houden met inpassing in de omgeving. Soms zul je daar een omgevingsvergunning voor nodig hebben, in andere gevallen niet. Het is daarom aan te raden om eerst na te gaan of het vervangen van de kozijnen vergunningvrij- of vergunningplichtig is.

 

Welke soorten kunststof kozijnen bieden jullie aan?

Onze kunststof kozijnen zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden aangeboden tegen scherpe prijzen. Uiteraard is er de keuze uit vele varianten kozijnen van kunststof. Denk aan de keuze van een dakkapel kozijn (meerdere vakken), vast raam of een draaikiepraam

 

Welke vormen kunststof kozijnen zijn er leverbaar?

Alle vormen zijn in principe aan te vragen via ons maatwerk formulier. Denk hierbij aan ronde of driehoekige kunststof kozijnen. Bij afwijking van de standaard vormen van kozijnen zijn de kosten wel hoger en de levertijd langer.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »