Terug

Schuifpuien (11)

Wij helpen jou de schuifpui te vinden die perfect past bij jouw situatie. Ontdek onze voordelige standaard voorraad- of maatwerk schuifpuien. Vragen? Neem dan contact op met een van onze vestigingen of vraag een maatwerk offerte aan.

Filters

Schuifpuien

Kunststof schuifpuien

Waarom een schuifpui van kunststof?

Een schuifpui kan handig (of noodzakelijk) zijn als er grote vlakken van glas moeten zijn en tevens als doorgang moeten functioneren. Daar waar het gewicht van glas een traditionele scharnierdeur (voordeuren en dubbele deuren) uit het lood kan trekken – heb je bij schuifpuien van kunststof nooit dergelijke problemen. Het is een eenvoudige en in het oog springende oplossing voor het verbinden van uw woonruimte met een tuin of terras.

Alle puien zijn geheel naar wens te ontwerpen met diverse soorten glas, handgrepen of deurknoppen naar keuze. Je kunt kiezen uit een breed scala vormen en kleuren die jouw schuifpui een tijdloos en uniek karakter geven.

De voordelen van schuifpuien van kunststof

Het grote voordeel van schuifpuien van kunststof is dat deze, in tegenstelling tot houten schuifpuien en ook aluminium varianten, van nature al beschermd zijn tegen weersinvloeden. Regenwater wordt eenvoudig buitengehouden omdat kunststof van nature geen water absorbeert. Je schuifpui is volledig beschermd tegen water zonder een extra coating of laag toe te voegen. Ook zal je vrijwel geen slijtage zien door het zonlicht op een kunststof schuifpui, waar dit bij een schuifpui van aluminium vaak een beschermende coating vereist.

Wat kost een schuifpui van kunststof?

De prijzen van een kunststof schuifpui zijn voor veel mensen een reden tot aanschaf. Behalve dat de aanschaf van een schuifpui van kunststof vaak al verbazingwekkend voordelig is, ga je ook in het onderhoud merken dat kunststof veruit de meest voordelige en duurzame keuze is. Denk alleen al eens aan de verf die op een houten kozijn periodiek zou moeten worden aangebracht.

Ook het aantal arbeidsuren dat nodig is om een schuifpui in een woning te plaatsen kan aanzienlijk lager liggen bij de kunststof varianten. Zo zijn kunststof kozijnen vaak erg licht van gewicht. Het glas is eenvoudig uit het kozijn te halen, zodat je bij het plaatsen slechts met een frame te maken hebt dat nog niet een fractie weegt van de schuifpui van kunststof waarbij het glas er nog in zit. Dit verschil is bij aluminium en houten kozijnen veel kleiner. Dit resulteert uieraard ook in een goedkoper traject van productie tot showroom, daar het transport veel voordeliger is voor fabrikanten van schuifpuien van kunststof.

Bij ons koop je al een kunststof pui vanaf € 850,00. Wil je de schuifdeuren op maat hebben gemaakt? Geen zorgen, een maatwerk schuifpui van kunststof is eenvoudig te realiseren en maakt het niet plotseling onbetaalbaar. Uiteraard kun je ook kiezen voor een specifieke kleur die past bij het interieur van de woning. Ook hier zijn de toeslagen te overzien! Kom gerust langs voor een vrijblijvend gesprek.

Is een schuifpui van kunststof wel duurzaam?

Kunststof is duurzaam en daarbij wordt het al jaren gebruikt in veel verschillende industrieën. Denk bijvoorbeeld aan je auto. Veel onderdelen in een auto worden tegenwoordig van kunststof gemaakt vanwege de lage kostprijs en de hoge mate van duurzaamheid. Dit geldt dus ook voor een kunststof schuifpui.

Waar je over na moet denken voor aanschaf

Is de knoop doorgehakt om een schuifpui van kunststof aan te schaffen, moet er worden nagedacht over alle soorten mogelijkheden. Zo is er een verschil tussen een kiep-/schuifpui, welke opent als een kiepraam. Op deze stand kan de schuifpui niet van buiten geopend worden en wordt er toch geventileerd. Vanuit de kiepstand kan je de schuifpui volledig van het kozijn laten loskomen en hierna volledig openschuiven. Uiteraard kun je de schuifrichting ook zelf bepalen.

 

Het alternatief voor een kiep-/schuifpui is een hefschuifpui. Deze wordt vaak als robuuster ervaren bij het openen en sluiten van de kunststof schuifpui. De hefschuifpui heeft geen kiepstand, maar kan wel in z’n geheel een klein stukje worden geopend en opnieuw worden vergrendeld in een geopende stand. Dit komt doordat de hefschuifpui zichzelf lift wanneer de hendel aan de binnenzijde 180 graden wordt gedraaid. In de hefstand zal de pui vrij heen en weer kunnen bewegen in de rails. De zware, robuuste constructie van een kunststof hefpui is ook gunstig bij isolatie van geluid en warmte.

Schuifrichting

Ook kan je ook de schuifrichting van de deur zelf kiezen. Wat is de meest ideale kant van de kunststof schuifpui om als doorgang te gebruiken? Dat hangt natuurlijk volledig van je situatie af. Bij het opstellen van een schuifpui offerte zullen wij trachten al deze keuzes eenvoudig te maken door de juiste vragen te stellen.

Wil je een kunststof schuifpui waarbij beide delen kunnen schuiven en dus als doorgang kunnen worden gebruikt? Dat kan ook, je zult hierbij al snel uitkomen bij een extra brede pui waarbij er twee zijlichten zijn geplaatst aan beide kanten van de kunststof schuifpui. Bij kunststof hefschuifpuien met zijlicht zullen de schuifdelen over de zijlichten heen schuiven en zo zal de hele pui als doorgang gebruikt kunnen worden. Dit kan vooral nuttig zijn als je een ruimte voor grotere groepen wilt verbinden met een tuin en/of terras.

Tot slot kun je bij de aanschaf van een maatwerk kunststof schuifpui bepalen of de pui alleen van binnenuit, of ook van buiten moet kunnen worden geopend.

Het profiel van de kunststof schuifpui

Net zoals vrijwel alle kozijnen van Meneer Kozijn beschikken onze standaard schuifpuien over een 70mm profiel, met 5 isolatiekamers. Dit zijn ruimtes in het profiel met stilstaande lucht – waardoor de kou (of warmte) makkelijker buiten wordt gehouden. De schuifpuien beschikken standaard over HR++ glas met 2 lagen glas van 4mm en daartussen een laag van 16mm die gevuld is met Argon gas.

De voordelen op een rijtje

Zoals aangegeven is een schuifpui een eenvoudige en ruimtebesparende oplossing door het niet hebben van draaiende delen. Dit alles resulteert na montage is een opening tussen huis en tuin waarbij de prijs relatief laag kan worden gehouden en de isolatie eigenschappen kwalitatief gelijkwaardig zijn. Ander voordelen zijn:

  • Kunststof schuifpuien prijzen liggen veel lager dan de houten of aluminium varianten
  • Een doorgang die in een van buiten niet te openen stand ook kan ventileren
  • Met een schuifpui van kunststof ben je voordelig uit in onderhoud
  • Door het grote glazen oppervlak creëer je een ruimtelijk effect
  • Bepaal zelf je schuifrichting
  • Kunststof is eenvoudig te personaliseren d.m.v. maatwerk

Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvende offerte of om de mogelijkheden te bespreken.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »