Terug

5 Tips bij het aanschaffen van een schuifpui

  • 06 / 12 / 2022 0
5 Tips bij het aanschaffen van een schuifpui

Het aanschaffen van een schuifpui heeft een groot aantal voordelen. Je laat meer licht binnen, je hebt altijd zicht op je tuin en je betrekt je buiten- bij je binnengedeelte. Het is dan ook niet moeilijk om de beslissing te maken om een schuifpui te plaatsen in je huis. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf? Hieronder 5 tips om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een schuifpui. 

1. Overweeg een kunststof schuifpui

De meest voorkomende schuifpuien worden gemaakt van de materialen  kunststof, hout en aluminium. De kunststof schuifpui is hier de goedkoopste optie die je hebt en in vele andere opzichten ook de beste. De uitstraling van kunststof schuifpuien is tegenwoordig erg goed met een keuze uit stijlvolle, strakke, slanke, moderne en klassieke schuifpuien. Kunststof is daarnaast veelzijdig, het roest niet, het is onderhoudsarm, het is in allerlei kleuren te krijgen, het is duurzaam en het isoleert uitstekend. Zeker een materiaalsoort om in gedachten te houden als je kijkt naar de aanschaf van een schuifpui. 

2. Let op de veiligheid

Een belangrijke tip bij de aanschaf van een schuifpui is om op de veiligheid te letten. Tegenwoordig is er het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW), welke door de politie in het leven is geroepen. Onder dit keurmerk worden deuren en sloten gekeurd. Ook schuifpuien worden van dit keurmerk voorzien wanneer ze voldoende veilig zijn. Let daarom goed op dat de veiligheid van de schuifpui in orde is. Op die manier kun je de kans op inbraken zo klein mogelijk houden.

3. Kies een licht bedienbare schuifpui

Een schuifpui gaat in de loop der tijd vaak lastiger open. Let er daarom goed op dat de schuifpui bij aanschaf heel licht en soepel te bedienen is. Kies hierin dus vooral voor kwaliteit boven een goedkoper exemplaar. Wanneer een schuifpui niet fijn te bedienen is, kun je beter doorzoeken naar een exemplaar dat wel goed is. Zo voorkom je dat je na enkele jaren al de loopwagens van de schuifpui moet laten vervangen omdat de bediening van de deur voor je gevoel veel te zwaar gaat. Erg zonde en te voorkomen als je erop let bij de aanschaf van de schuifpui. 

4. Ga voor een neutrale kleur

Schuifpuien gaan lang mee. Als je op dit moment rood een mooie kleur vindt, is de kans groot dat je dat in de toekomst niet meer vindt. Schuifpuien van hout kun je oververven, maar kies je voor een schuifpui van kunststof of aluminium, ga dan voor een neutrale kleur. Deze materialen staan bekend om hun kleurvastheid, maar dat betekent ook dat overschilderen niet nodig is. Zorg er daarom voor dat je een kleur uitkiest die je in de verre toekomst nog steeds mooi zal vinden.

5. Vergeet vooral goede ventilatie niet

Als laatste is het altijd goed om aandacht te besteden aan goede ventilatie. Ramen zijn koud en de schuifpui is dus een plek bij uitstek waar condens kan gaan vormen. Dit kan schimmel veroorzaken waardoor je schuifpui er onverzorgd uitziet en uiteindelijk kan beschadigen. Als je wilt voorkomen dat je ramen beslaan, zorg dan dat er goede ventilatie aanwezig is. Dit kan zijn door middel van roosters, maar ook simpelweg de pui iets openzetten (handig te doen met een kiepschuifpui) kan al voldoende zijn. Zo kan het water in de lucht worden afgevoerd voordat het de kans krijgt zich op je ramen te vestigen en je schuifpui te beschadigen. 

Neem daarom contact met ons op of kom langs

Bij Meneer Kozijn verplaatsen we ons altijd goed in jouw situatie en maken we er een sport van om een advies op maat te geven waar jij blij van wordt. Kom langs bij een van onze vestigingen, neem een kijkje in de webshop (voor standaard maten) of vraag een maatwerk offerte aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »