Terug

Welke soorten schuifpuien zijn er?

  • 08 / 11 / 2022 0
Welke soorten schuifpuien zijn er?

Een schuifpui maakt je huis mooier, meer waard en zorgt voor meer lichtinval. Wanneer je kiest voor de aanschaf van een nieuwe schuifpui, heb je keuze uit verschillende soorten materialen en opties. Zo heb je kunststof, aluminium en houten schuifpuien. In dit blog een overzicht van de verschillende soorten schuifpuien en de voor- en nadelen ervan. 

Een schuifpui maakt je huis mooier, meer waard en zorgt voor meer lichtinval. Wanneer je kiest voor de aanschaf van een nieuwe schuifpui, heb je keuze uit verschillende soorten materialen en opties. Zo heb je kunststof, aluminium en houten schuifpuien. In dit blog een overzicht van de verschillende soorten schuifpuien en de voor- en nadelen ervan. 

Kunststof schuifpui

Kunststof schuifpuien zijn de meest populaire schuifpuien. ze vergen weinig onderhoud en hebben een lange levensduur. Daarnaast biedt kunststof een goede isolatie en is het niet inbraakgevoelig.

De gemiddelde kosten voor de aanschaf van kunststof schuifpuien zijn het laagste in vergelijking met aluminium en hout. Het nadeel van kunststof schuifpuien is dat het vaak lastiger en duurder is om te reparen. Daarnaast kan je kunststof schuifpuien niet (over)schilderen.

Aluminium schuifpui

Aluminium schuifpuien kies je als je houdt van een moderne en industriële uitstraling voor je huis. Aluminium schuifpuien zijn onderhoudsvrij en in veel verschillende kleuren mogelijk. Net zoals kunststof kent aluminium een lange levensduur.

Het nadeel van aluminium schuifpuien is dat het lastig is om aluminium over te schilderen. Daarnaast zijn de gemiddelde kosten voor de aanschaf van aluminium schuifpuien het hoogste van de verschillende soorten materialen. In ruil daarvoor krijg je wel een mooie moderne doorgang naar je tuin.

Houten schuifpui

Met het plaatsen van houten schuifpuien creëer je een klassieke doorgang met karakter naar je tuin. De authentieke uitstraling van hout komt met een schuifpui sterk naar voren in je huis. Houten schuifpuien zijn daarnaast makkelijk te repareren en over te schilderen.

De gemiddelde kosten voor de aanschaf van houten schuifpuien zijn hoger dan kunststof en lager dan aluminium schuifpuien. Het nadeel van houten schuifpuien is de kortere levensduur in vergelijking met de andere materialen. Daarnaast zal je houten schuifpuien regelmatig moeten onderhouden.

Opties voor schuifpuien

Naast de verschillende soorten materialen kan je een keuze maken tussen het type schuifpui. De meest voorkomende types zijn een hefschuifpui en een kiepschuifpui. Je kan hierbij de keuze maken uit één groot schuifpui of een schuifpui bestaande uit meerdere delen.

Hefschuifpui

Een hefschuifpui is de standaard variant van schuifpuien en wordt vaak gebruikt bij grotere doorgangen. Door aan de hendel te draaien kan je het bewegende deel van de schuifpui openen en sluiten. De gebruiksvriendelijkheid van dit type schuifpui is erg hoog en zeer geschikt voor onder andere mindervaliden en kinderen. Daarnaast heb je geen ruimteverlies in huis bij het openen. 

Kiepschuifpui

Bij een kiepschuifpui kunnen de schuifpuien niet alleen open worden geschoven, maar ook in de kiepstand worden geplaatst. Dit is ideaal om je huis te ventileren zonder dat de deur openstaat. Kiepschuifpuien worden gebruikt voor kleinere doorgangen en nemen meer ruimte in beslag dan hefschuifpuien.

Neem daarom contact met ons op of kom langs

Bij Meneer Kozijn verplaatsen we ons altijd goed in jouw situatie en maken we er een sport van om een advies op maat te geven waar jij blij van wordt. Kom langs bij een van onze vestigingen, neem een kijkje in de webshop (voor standaard maten) of vraag een maatwerk offerte aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »