Terug

Hoe vraag je subsidie aan voor vervanging van kozijnen?

  • 11 / 04 / 2023 0
Hoe vraag je subsidie aan voor vervanging van kozijnen?

Als je van plan bent om de kozijnen van je huis te gaan vervangen, dan kan het aanvragen van subsidies een goede manier zijn om de kosten te verminderen. Maar het kan soms best ingewikkeld zijn om deze subsidies aan te vragen, want er zijn veel regels en vereisten waar je rekening mee moet houden. In deze blog leggen we uit hoe je subsidies kunt aanvragen voor de vervanging van jouw kozijnen, welke soorten subsidies er beschikbaar zijn en waar je op moet letten bij het aanvragen. Blijf lezen om te ontdekken hoe je geld kunt besparen bij het vervangen van jouw kozijnen.

Subsidies voor vervangen kozijnen

Er zijn verschillende soorten subsidies beschikbaar voor het vervangen van kozijnen in je woning. Zo kun je bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een landelijke subsidie of een gemeentelijke regeling. Landelijke subsidies worden vaak gegeven als er sprake is van energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van HR++ glas of het isoleren van de gevel. Gemeentelijke regelingen zijn vaak gericht op het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in wijken en kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op de kwaliteit van de woning of het verminderen van geluidsoverlast. Het is daarom verstandig om goed te kijken welke subsidies er beschikbaar zijn en waar jij voor in aanmerking komt.

Kom je in aanmerking?

Of je in aanmerking komt voor subsidies voor het vervangen van kozijnen hangt af van verschillende factoren, zoals het type woning en de staat van de kozijnen. Over het algemeen komen alleen woningeigenaren in aanmerking voor subsidies en niet huurders. Daarnaast is het vaak vereist dat de kozijnen oud genoeg zijn en dat er sprake is van bepaalde energiebesparende maatregelen. Ook kan het zijn dat de subsidie afhankelijk is van het type kozijn dat je laat plaatsen. Het is dus verstandig om goed te onderzoeken welke subsidies er beschikbaar zijn en aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen. Hieronder een algemeen voorbeeld van subsidies:​​

Subsidie regeling

Bedrag

Voorwaarden

Investeringssubsidie

Tot €10.000 per woning

Isoleren van gevel, dak of vloer, en/of vervangen van kozijnen

Energiebespaarlening

€5.000 tot €25.000

Energiebesparende maatregelen, waaronder kozijnvervanging

Duurzaamheidslening

Tot €25.000

Energiebesparende maatregelen, waaronder kozijnvervanging

Gemeentelijke regeling

Tot 50% van de kosten met maximum bedrag van €5.000

Vervangen van kozijnen van een bepaald bouwjaar of ouder

 

Bovenstaande voorbeelden zijn algemeen. We raden je aan om goed te onderzoeken welke subsidies er beschikbaar zijn in jouw gemeente of regio en aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen.

Hoe vraag je subsidie aan?

Natuurlijk is het aanvragen van subsidies voor kozijnen afhankelijk van de specifieke regelingen en voorwaarden die gelden in jouw gemeente of regio. Over het algemeen kun je de volgende stappen volgen om subsidie aan te vragen:

Stap 1: Onderzoek welke subsidies beschikbaar zijn voor de vervanging van kozijnen in jouw gemeente of regio. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht op de website van de gemeente, maar ook op andere websites zoals verbeterjehuis.nl.

Stap 2: Controleer welke voorwaarden er gelden voor de subsidie. Denk hierbij aan de leeftijd van de kozijnen, het type kozijn dat je wilt plaatsen en de minimale isolatiewaarde.

Stap 3: Vraag offertes op bij verschillende kozijnleveranciers. Zorg dat de offertes aan de voorwaarden van de subsidie voldoen. Bij Meneer Kozijn kan je dit doen via het volgende formulier: maatwerk offerte aanvragen.

Stap 4: Vul het subsidieaanvraagformulier in en stuur dit, samen met de benodigde documenten zoals de offerte en foto's van de oude kozijnen, naar de instantie die verantwoordelijk is voor de subsidie.

Stap 5: Wacht op de goedkeuring van de subsidieaanvraag. Als je aan alle voorwaarden voldoet, kun je de subsidie ontvangen en de kozijnen laten plaatsen. Zorg ervoor dat je de bonnen en facturen bewaart, want deze heb je later nog nodig voor verantwoording van de subsidie.

Nieuwe kozijnen bestellen met subsidie?

Bij Meneer Kozijn helpen we je graag de beste keuze te maken en met vragen over de beste kozijnen met subsidie voor je huis. Kom langs bij een van onze vestigingen, neem een kijkje in de webshop (voor standaard maten) of vraag een maatwerk offerte aan.Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »