Terug

Vrijdag 19 juli zijn al onze vestigingen tot 13:00 geopend.

Problemen met een draai-kiep-raam dat niet goed sluit

  • 23 / 02 / 2022 0
Problemen met een draai-kiep-raam dat niet goed sluit

Problemen met een draai-kiep-raam dat niet goed sluit

Heb je problemen met een draai kiep raam dat niet goed sluit? Grote kans dat de kozijnen aan vervanging toe zijn. Ze hebben namelijk een belangrijkere functie dan je misschien denkt. Kozijnen zorgen ervoor dat er frisse lucht naar binnen kan komen en ondersteunen het raam. Verder zorgen ze ook voor de nodige isolatie. Heb je hoge stookkosten? Dan kan het zomaar zijn dat de kozijnen aan vervanging toe zijn. Zo zorgen kunststof en aluminium kozijnen ervoor dat het huis goed is geïsoleerd. Hout zorgt voor iets minder isolatie maar daarmee creëer je wel een mooi, natuurlijk karakter. Zo kun je op eenvoudige wijze de verkoopwaarde van jouw huis verhogen.

 

Draai kiep raam dat niet goed sluit vervangen

Om de problemen met een draai kiep raam dat niet goed sluit op te lossen kun je nieuwe kozijnen laten plaatsen. Er zit alleen veel verschil in de prijzen tussen alle verschillende soorten. Als je voor een betaalbare variant wilt gaan zijn kunststof kozijnen voor de hand liggend. Deze hebben over het algemeen minder onderhoudskosten dan andere varianten. Kunststof is namelijk een sterk materiaal wat erg geschikt is voor kozijnen. Verder is het ook niet nodig om de kunststof kozijnen in de verf te zetten, wat bij hout vaak wel het geval is. Daarnaast hebben kunststof kozijnen simpelweg een mooie, strakke uitstraling. Weet je al naar wat voor soort kunststof kozijn je op zoek bent? Plaats dan eenvoudig een bestelling in de webshop!

Tips voor zelf een kozijn verwijderen

Uiteraard helpen wij je graag bij het plaatsen van zowel een vast kozijn als een draai kiep raam, maar onze kozijnen zijn zo gemaakt dat je het ook eenvoudig zelf kunt doen. Eerst moet je natuurlijk het oude kozijn eruit halen. Dit doe je door eerst de omlijsting en de pleister rondom het kozijn te verwijderen. Vervolgens haal je de schroeven er uit. Let er daarbij op dat je geen muurisolatie of ander vochtwerend materiaal beschadigt. Als je een houten of kunststof kozijn hebt kun je de stijl aan één zijde boven en onder doorzagen. Daarna haal je overige pluggen en schroeven uit de muur.

Tips voor zelf een nieuw kozijn plaatsen

Zodra je een nieuw kozijn gaat plaatsen om de problemen met het draai-kiep-raam op te lossen moet je eerst controleren of de raamopening waterpas is. Vervolgens zet je het kozijn in de raamopening en stel je het kozijn tot het latei door houten wiggen tussen de vensterbank en het kozijn te plaatsen. Ook nu controleer je weer of alles waterpas is. Daarna zijn er twee manieren waarmee je het kozijn kunt vastzetten, namelijk door middel van ankers of pluggen. Zorg er bij beide methodes voor dat alles stofvrij is en breng een dikke laag siliconenkit aan in de hoeken van de vensterbank en het raamkader. Hierdoor creëer je de perfecte afdichting. Meer advies en tips nodig? We helpen je graag!

Kosten van kunststof kozijnen

Aan kunststof kozijnen zitten veel voordelen verbonden, onder andere de prijs zorgt er voor dat veel mensen kiezen voor kunststof kozijnen. Zo kun je bij ons al vanaf 97 euro een nieuw kozijn aanschaffen. Bekijk de webshop om te zien welke varianten wij op voorraad hebben. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en glasdiktes zodat je gemakkelijk een kozijn kunt bestellen dat naadloos bij de ramen van jouw woning of gebouw aansluit. Ook is het mogelijk om voor een lage prijs kozijnen op maat te laten maken. De kleur en het hang- of sluitwerk kan dan helemaal op basis van jouw wensen gepersonaliseerd worden. Je bent dus te allen tijde voordeliger uit.

Isolatie van kunststof kozijnen

Onze kunststof kozijnen zorgen voor een goede isolatie van jouw gebouw. Ze worden namelijk altijd inclusief HR++ glas geleverd waardoor de ramen een totale dikte van ongeveer 24 mm hebben. Hiermee zorg je er voor dat de kou van buitenaf niet naar binnen toe kan komen, wat bij andere varianten wel snel gebeurt. Verder zitten er met staal verstevigde kunststof profielen verwerkt in het kozijn. Deze zorgen voor robuustheid en houden het kozijn recht. De rubbers van het draai-kiep-raam kunnen hierdoor helemaal luchtdicht sluiten. Het profiel van het kozijn is de perfecte combinatie van een hoge, thermische isolatie, een hoog akoestisch niveau en een betrouwbare werking.

Kunststof kozijnen met houtlook

Op zoek naar een manier om de waarde van een gebouw te verhogen? Dan zijn kunststof kozijnen met een houtlook een mooie oplossing. Deze hebben alle voordelen van kunststof kozijnen en zijn nauwelijks van echte, houten kozijnen te onderscheiden. Wist je dat de kosten van deze variant niet hoger zijn dan normale kunststof kozijnen? Wij hebben verschillende varianten beschikbaar in diverse kleuren. Ook kun je zelf een keuze maken voor een nerfpatroon dat jij mooi vindt. Veel mensen houden wel van de houtlook, dus dit zorgt er ook voor dat jouw gebouw in waarde kan stijgen. Het ziet er namelijk authentiek uit in vergelijking met gewone, kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen op maat laten maken

Alle kunststof kozijnen die je in de webshop terugvindt zijn ontworpen om alle wensen van jou als klant te vervullen. Zo hebben alle raamkozijnen een vlakke binnenkant waardoor je het kozijn zelf eenvoudig kunt monteren. Er zijn veel standaardmaten uit voorraad leverbaar, maar het is ook mogelijk om een kozijn op maat te bestellen. Dit is zonder een meerprijs en wij kunnen de op maat gemaakte kozijnen snel leveren. Heb je vragen hierover of wil je advies inwinnen? Neem contact met ons op! Of kom langs in één van onze vestigingen en krijg advies van onze experts.

Problemen met een draai kiep raam dat niet goed sluit voorkomen

Zodra je alle kozijnen hebt vervangen zijn de problemen met een draai kiep raam dat niet goed sluit natuurlijk voorbij. Je wilt echter niet weer dezelfde problemen hebben dus daarom is het van belang om goed onderhoud te plegen. De kozijnen krijgen namelijk te maken met veel verschillende weersomstandigheden. Door ze goed schoon te maken wordt de levensduur verlengd. Alle soorten moeten op een bepaalde manier onderhouden worden. Het ene materiaal heeft minder onderhoud nodig dan het andere. Zo heeft hout het meeste onderhoud nodig, maar heeft kunststof juist heel weinig. Als je het een keer per jaar waxt en er een mild sopje overheen doet, kun je er weer een jaar mee verder.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »