Terug

Wat is het verschil tussen een houten raamkozijn en een kunststof raamkozijn

  • 01 / 03 / 2022 0
Wat is het verschil tussen een houten raamkozijn en een kunststof raamkozijn

Wat is het verschil tussen een houten raamkozijn en een kunststof raamkozijn?

Kunststof kozijnen zijn al een aantal decennia populair, en niet voor niets. Voor die tijd waren vrijwel alle kozijnen van hout gemaakt. Wat kunststof kozijnen van houten kozijnen onderscheidt, is dat ze onderhoudsvriendelijker zijn. Houten kozijnen kunnen veel onderhoud vragen, waar niet alle huiseigenaren op zitten te wachten. Wil je af van het jaarlijkse grote onderhoud, dan kun je overwegen je houten kozijnen te laten vervangen door kunststof varianten. 

Een tweede groot voordeel van kunststof kozijnen is het feit dat ze goed isoleren - beter dan houten kozijnen. Op de lange termijn hebben kunststof kozijnen dan ook veel voordelen en kun je als huiseigenaar op kosten besparen met deze keuze. 

Wanneer heeft een houten raamkozijn de voorkeur boven kunststof kozijnen? 

Kunststof kozijnen hebben dus vele voordelen. Toch zijn er nog steeds mensen die houten kozijnen verkiezen boven die van kunststof. Niet elke bouwstijl of elk pand leent zich namelijk voor de look en 'feel' van kunststof. Voor een oud en statig pand kan hout dan een betere optie zijn. Ook kunnen houten kozijnen geverfd en bewerkt worden, wat bij kunststof geen mogelijkheid is. Dus in het geval dat het raamwerk van je woning geregeld van kleur verandert, is hout een betere optie. Zeker als je bedenkt dat kunststof kozijnen tientallen jaren meegaan. Dit is natuurlijk een groot voordeel, maar in het geval van veranderlijke kozijnkleuren niet ideaal.

De top isolatie van kunststof kozijnen

Heb je een schuifpui of ander groot raamwerk tussen je woning en buitenruimte, dan kan dit zorgen voor veel verlies van warmte in de koudere dagen. Zeker wanneer deze (nog) niet van kunststof zijn, of wanneer het glaswerk niet voldoende geïsoleerd is. In zulke gevallen zal het zeker lonen om een deur te vervangen door bijvoorbeeld een kunststof schuifpui. Kozijnen gemaakt van kunststof zijn overigens niet alleen goedkoper in het onderhoud en qua stookkosten, maar ook in aanschaf. Tel dus uit je winst! 

Kunststof kozijnen zijn van binnen hol. Hiertussen zit lucht, en dat maakt dat deze kozijnen veel beter isoleren dan houten kozijnen. Dit houd je woning warm, of juist koel. Kunststof kozijnen beschikken standaard over vijf zogenaamde kamers met die stilstaande lucht. Ook de rubbers zijn zowel water- als windafstotend. De ramen in ons assortiment die open kunnen, voorzien we van hoogwaardige rubbers die tocht minimaliseren. Al onze kozijnen leveren we met gecertificeerd hang- en sluitwerk en HR++ Argon-glas. De ramen hebben een isolatiewaarde van 1,1Ug, waarmee je beduidend betere isolatie in huis haalt dan een houten kozijn kan leveren. 

Wil je de mogelijkheid tot ventileren hebben? Dat kan! Ramen beschikken over de mogelijkheid tot microventilatie, en wanneer meer ventilatie nodig is kan er een rooster worden geïnstalleerd. 

Houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen

Heb je momenteel houten kozijnen en ben je toe aan minder onderhoud, wil je beter geïsoleerde ramen of wil je bijvoorbeeld meer lichtinval in bepaalde ruimtes? Dan is het zeker het overwegen waard om de houten kozijnen te laten vervangen door kunststof opties. 

Wij leveren ontzettend veel standaardmaten van allerlei soorten kozijnen en ramen. Deze komen direct uit voorraad, waardoor je mag rekenen op snelle levertijden. Wij zijn jouw betrouwbare partner voor hoogkwalitatieve kunststof kozijnen, wat jouw wensen en smaak ook zijn. Vind je jouw gewenste kozijn niet terug in het aanbod op onze site? Weet dan dat we ook aan maatwerk doen. Ook kun je tegen een kleine meerprijs aanpassingen doen wat betreft kleur van de kozijnen of het hang- en sluitwerk. Bij ons zul je daarmee alsnog goedkoper uit zijn dan bij andere aanbieders.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of een prijsindicatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op. We zorgen voor een vrijblijvende offerte en kunnen al jouw vragen beantwoorden.

Kunststof kozijnen kopen? De kozijnen in onze collectie

Bij Meneer Kozijn vind je verschillende soorten kunststof kozijnen voor ramen en deuren van hoogwaardige kwaliteit tegen scherpe tarieven. Zoek je een deurkozijn, een dakkapelkozijn, een kozijn voor een vast raam of een draai-kiepraam bijvoorbeeld? Wij helpen je graag aan een passend kozijn. Kijk op de pagina’s met onze verschillende kozijnen om te vinden wat u nodig heeft.

Kunststof kozijnen voor vaste ramen

De meeste van onze klanten kopen kozijnen voor een vast raam, zonder draaiende delen. Deze ramen zijn dus niet te openen. Ons kozijnwerk voorzien we standaard van HR++glas, om de isolatie optimaal te maken.

Draaikiepraam van kunststof

Een draaikiepraam is een raam dat je open kunt maken als kiepraam én als draairaam. Zoek je dus een raam dat open kan, dan vind je in ons assortiment gegarandeerd een passende optie. Je kunt uiteraard zelf de draairichting bepalen; moet het scharnier en beslag links of rechts? Ook qua glas en kleur heb je verschillende opties.

Kunststof kozijn voor een dakkapel 

Ook voor kozijnen voor dakkapellen moet je bij ons zijn. Deze zijn leverbaar in vele verschillende opties, dus kijk zeker bij ons aanbod van kozijnen voor dakkapellen om te vinden wat je nodig hebt. 

Deur kozijnen en schuifpuien van kunststof

Wil je een deur vervangen door een kunststof optie, kijk dan bij onze verschillende kunststof kozijnen voor deuren of onze schuifpuien. De deurkozijnen zijn verkrijgbaar als volledig kunststof paneel, volledig glas, of met raamwerk. Uiteraard zijn ook deze kozijnen en het raamwerk voorzien van de beste isolatie. 

Kunststof kozijnen op maat laten maken

De kozijnen in onze collectie kun je naar wens aanpassen. Zo kun je de mogelijkheid tot ventilatie toevoegen middels een ventilatierooster. Ook is er keuze wat betreft het profiel. En natuurlijk kun je kiezen uit verschillende kleuren voor binnen- en buitenkant. 

Ben je op zoek naar meer maatwerk? Ook dan kunnen wij helpen! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen. Dit kan heel gemakkelijk via het maatwerk formulier. Ook ons maatwerk leveren we razendsnel: in plusminus 3 weken kunnen we de op maat gemaakte kozijnen leveren.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »