Terug

Energiebesparende kozijnen: de toekomst van woningisolatie

  • 07 / 02 / 2023 0
Energiebesparende kozijnen: de toekomst van woningisolatie

Energiebesparende kozijnen zijn de toekomst van woningisolatie. Met de stijgende energieprijzen en de aandacht voor milieu en duurzaamheid, is het belangrijker dan ooit om te zorgen voor een energie-efficiënte woning. Kozijnen spelen hierbij een belangrijke rol, omdat ze verantwoordelijk zijn voor een groot deel van het warmteverlies in huis. Gelukkig zijn er steeds meer energiebesparende kozijnen op de markt die helpen om deze verliezen te verminderen en je woning beter te isoleren. In deze blog bespreken we de de verschillende soorten energiebesparende kozijnen en hoe je deze kunt aanschaffen.

Welke kozijnen zijn energiebesparend?

Er zijn verschillende soorten kozijnen die beschikbaar zijn voor het verbeteren van de energie-efficiëntie van je woning. Enkele populaire opties zijn triple glas, HR++ glas en kunststof kozijnen. Triple glas heeft drie lagen glas waardoor het een betere isolatie biedt en warmteverlies vermindert. HR++ glas bestaat uit twee lagen glas met een speciale gasvulling ertussen die de warmte binnenhoudt. Kunststof kozijnen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en bieden een goede thermische isolatie. Daarnaast zijn ze licht van gewicht, onderhoudsvrij en hebben ze een lange levensduur. Een combinatie van kunststof kozijnen en HR++ of triple glas zorgt voor een nog energie-efficiënter woning. Je kunt hier zelfs ISDE-subsidie voor aanvragen. Hierover lees je alles in onze blog over de ISDE-subsidie. 

Isolatiewaardes

De isolatiewaarde van een kozijn wordt uitgedrukt in U-waarden. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de thermische isolatie van het kozijn. Bij de aankoop van energiebesparende kozijnen is het belangrijk om te letten op de U-waarde om te bepalen hoeveel warmte er verloren gaat. Een U-waarde van onder de 1,0 wordt als uitstekend beschouwd en zal bijdragen aan de energie-efficiëntie van je woning. Het is daarom goed om te kiezen voor kozijnen met een lage U-waarde om zo te profiteren van de volle energiebesparing en een comfortabelere leefomgeving te creëren. 

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Bij de aanschaf van energiebesparende kozijnen is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten om te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hieronder vind je enkele belangrijke aandachtspunten:

  • Isolatie: Kies kozijnen met een lage U-waarde voor de beste thermische isolatie.
  • Materiaal: Kies een materiaal dat past bij het interieur van je woning, bijvoorbeeld hout, kunststof of aluminium.
  • Design: Kies een kozijn dat past bij het exterieur van je woning en je persoonlijke stijl.
  • Kosten: Vergelijk verschillende opties en bespreek de kosten met een van onze experts om te bepalen welke energiebesparende kozijnen binnen je budget passen.
  • Installatie: Laat de installatie van de kozijnen door een gekwalificeerde professional uitvoeren om te zorgen dat ze correct worden geplaatst.

Zijn er subsidieregelingen?

Er zijn een aantal mogelijkheden voor subsidies bij de aanschaf van energiebesparende kozijnen. Zoals eerder vermeld bestaat er speciaal voor het verduurzamen van je huis de ISDE-subsidie. Ook het vervangen en plaatsen van kozijnen valt onder deze regeling. Voor de specifieke voorwaarde en een uitgebreid stappenplan kan je onze blog lezen over de ISDE-subsidie.

Naast de ISDE-subsidie zijn er soms ook nog provinciale en gemeentelijke subsidies die je kunt gebruiken bij het vervangen of plaatsen van nieuwe kozijnen. Het is belangrijk om goed te onderzoeken welke subsidies en regelingen beschikbaar zijn voor jou en of je hier recht op hebt, voordat je begint met de vervanging van de kozijnen. Onze experts staan voor je klaar om je hierbij te ondersteunen en al je vragen te beantwoorden. 

Meer weten over energiebesparende kozijnen en subsidies?

Bij Meneer Kozijn helpen we je graag de beste keuze te maken en met vragen over energiebesparende kozijnen en subsidies. Kom langs bij een van onze vestigingen, neem een kijkje in de webshop (voor standaard maten) of vraag een maatwerk offerte aan.Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »