Terug

Hoe kies je een kunststof deur?

  • 03 / 05 / 2022 0
Hoe kies je een kunststof deur?

Hoe kies je een kunststof deur?

Naar welke type deur je ook op zoekt bent, je staat altijd voor een aantal keuzes. Welk profiel kies je? Welke maten zijn er mogelijk? Welke kleur past het beste bij jouw situatie? In dit blog een stap voor stap uitleg die je helpt een goede keuze te maken.

Stap 1 - Zoek uit welke vergunningen je nodig hebt

Allereerst is het goed om na te gaan of je bij het plaatsen van een nieuwe kunststof deur een vergunning aan moet vragen. Meer informatie hierover lees je in het infoblad ‘Aanbrengen of veranderen van kozijnen of het veranderen van gevelpanelen’ dat opgesteld is vanuit de overheid. 

Stap 2 - Bepaal je gewenste levertijd 

Bepaal vervolgens of je bij het plaatsen van een nieuwe kunststof deur rekening moet houden met levertijden. Per materiaalsoort en soort maatwerk zit er verschil in de levertijden, hieronder een overzicht:

 

Materiaalsoort/maatwerk

Levertijd

Standaard kunststof deuren

Binnen een week

Standaard maatwerk kunststof deuren

3-4 weken

Verdiept profiel maatwerk

8-10 weken

Aluminium deuren

12-16 weken

Houten deuren

12-16 weken

Stap 3 - Maak je gewenste maten specifiek

Daarna ga je kijken naar de maten die je nodig hebt voor je nieuwe kunststof deuren. Misschien hoef je geen rekening te houden met bestaande maten omdat het object nog gebouwd moet worden. Is dit niet het geval? Neem dan de maten op en krijg op deze manier scherp waar je naar moet kijken.

Stap 4 - Bepaal je budget voor kunststof deuren

Je bepaalt nu het budget voor je nieuwe kunststof deuren. Heb je een budget in gedachten? Kijk dan naar onderstaande factoren die invloed hebben op de prijs van je nieuwe kunststof deur:

Stap 5 - Kies een profiel en kleur

Tot slot kies je het profiel en de kleur van je nieuwe kunststof deuren. Vaak is dit een kwestie van smaak en de mate waarin een kozijn past in de omgeving en een gevel. Op basis van profielen kun je kiezen voor een standaard profiel, verdiept profiel of een profiel met aanslagrand. Populaire kleuren zijn standaard wit, crème wit, antraciet grijs, zwart en dennengroen.

Zelf je deur samenstellen

Meneer Kozijn heeft een breed deuren assortiment. Op zoek naar een deur met een klassiek uiterlijk en het gevoel van hout? Of toch liever op zoek naar een moderne deur voor je woning? Wat de wensen ook zijn, Meneer Kozijn helpt graag mee om de ideale deur samen te stellen. Voor elke type kunststof deur bieden we een ruime keuze aan handrails, grepen, knopgrepen en extra accessoires. De keuzen in kleuren gecombineerd met de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende glas/ paneel verdelingen, typen glas, type deurklink en scharnieren, geeft de mogelijkheid om van iedere deur iets eigens te maken. De prijs van kunststof deuren hangt volledig af van de configuratie van de deur. Vraag via het maatwerk formulier eenvoudig een offerte aan.

Neem daarom contact met ons op of kom langs

We verplaatsen ons altijd goed in jouw situatie en maken we er een sport van om een advies op maat te geven waar jij blij van wordt. Kom langs bij een van onze vestigingen, neem een kijkje in de webshop (voor standaard maten) of vraag een maatwerk offerte aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »