Terug

Vrijdag 19 juli zijn al onze vestigingen tot 13:00 geopend.

Hoe onderhoud je kunststof deuren?

  • 19 / 07 / 2022 0
Hoe onderhoud je kunststof deuren?

Kunststof deuren hebben als voordeel dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Door ze 1 keer per jaar grondig schoon te maken, blijven ze langer mooi en in topconditie. In dit blog nemen we je mee in hoe je je deuren het beste kan onderhouden en wat dit betekent voor de levensduur van je kunststof deuren. 

Kunstof deur schoonmaken

Het beste kan je kunststof deuren gewoon schoonmaken met een sopje en een doekje. Bij voorkeur met een hiervoor bestemd onderhoudsmiddel of allesreiniger dat zacht is voor het kunststof oppervlak. Als kunststof deuren jarenlang niet worden schoongemaakt, kan vuil erin trekken. Door weersinvloeden en aanslag begint dit er steeds slechter uit te zien. Om verdere aantasting en schade aan het folie te voorkomen, is het dus raadzaam om de kunststof kozijnen minstens 1 keer per jaar grondig schoon te maken.

De deur in de wax zetten

Koop speciale wax voor kunststof en zet je deuren ook 1 keer per jaar in de wax. Het best moment om dit te doen is direct na de schoonmaakbeurt. Door de beschermende waxlaag kan vuil zich minder snel aan de kozijnen hechten of in de houtnerf folie gaan zitten. Hierdoor blijven de kunststof deuren langer schoon en gaan ze langer mee. 

Wat je vooral niet moet doen!

Kunststof is sterk maar niet onkwetsbaar. Om te voorkomen dat je de deuren beschadigt, hierbij een overzicht van wat je vooral niet moet doen:

  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen
  • Vermijd schuurmiddelen en oplosmiddelen
  • Ook producten met een harde buitenkant, zoals een schuurspons of borstel, kunnen het oppervlak van je deuren beschadigen
  • Verf je kunststof deuren niet

Vergeet het hang- en sluitwerk niet

Ook het beslag van de deuren, de scharnieren en het hang- en sluitwerk, moet je niet vergeten. Bij achterstallig onderhoud kan vuil zich in de scharnieren ophopen, waardoor deze gaan piepen. Daarom is het goed om de hang- en sluitwerk onderdelen 1 keer per jaar met olie of spray in te vetten. Indien bepaalde onderdelen al te veel zijn aangetast of niet meer goed werken, dan kun je beter een specialist ernaar laten kijken.

De levensduur van kunststof deuren

Kunststof deuren gaan over het algemeen 25 tot 50 jaar mee. Dit is een gemiddelde levensduur. Hoe lang de deuren daadwerkelijk meegaan is afhankelijk van een aantal factoren. Uiteraard speelt de kwaliteit van de deuren een belangrijke rol, maar ook de montage en het onderhoud. Belangrijk dus om de onderhoudsbeurt 1 keer per jaar uit te voeren, om de levensduur van je kunststof deuren te verlegen. 

Levensduur materiaalsoorten

Materiaalsoort

Levensduur

Kunststof

25-50 jaar

Hout

20 jaar tot levenslang (mits goed onderhouden)

Aluminium

40 jaar

 

Zelf je deur samenstellen

Meneer Kozijn heeft een breed deuren assortiment. Op zoek naar een deur met een klassiek uiterlijk en het gevoel van hout? Of toch liever op zoek naar een moderne deur voor je woning? Wat de wensen ook zijn, Meneer Kozijn helpt graag mee om de ideale deur samen te stellen. Voor elke type kunststof deur bieden we een ruime keuze aan handrails, grepen, knopgrepen en extra accessoires. De keuzen in kleuren gecombineerd met de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende glas-paneel verdelingen, typen glas, type deurklink en scharnieren, geeft de mogelijkheid om van iedere deur iets eigens te maken. De prijs van kunststof deuren hangt volledig af van de configuratie van de deur. Vraag via het maatwerk formulier eenvoudig een offerte aan.Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »