Terug

Welke kunststof deuren zijn er?

  • 05 / 07 / 2022 0
Welke kunststof deuren zijn er?

Welke kunststof deuren zijn er?

Wanneer je de deuren in huis wilt gaan vervangen is het belangrijk om te kijken naar welk soort nieuwe deur je wilt gaan plaatsen. Je kunt kiezen tussen verschillende materiaalsoorten, maar ook tussen verschillende type deuren. In onze vorige blog hebben we uitgelegd wat de voordelen zijn van kunststof deuren, in dit blog gaan we dieper in op de verschillende type kunststof deuren en de eigenschappen. 

Verschillende type kunststof deuren

Bij Meneer Kozijn hebben alle type kunststof deuren een modern uiterlijk met afgeronde profiellijnen en bieden een hoge mate van inbraakbeveiliging met een drie- of een vijfpunts sluiting met automatische deurvergrendeling. De deuren zijn voorzien van een multi-kamerprofiel en een innovatief afdichtingssysteem, die samen voor een uitstekende warmte-isolatie zorgen en energie besparen. Wij bieden vier verschillende type deuren aan in ons assortiment. Elke deur heeft andere eigenschappen en wordt op een andere manier toegepast. Hieronder een overzicht van de verschillende type deuren.

Voordeuren

Een voordeur houdt in dat deze naar binnen toe (je woning in) draait. Natuurlijk is de prominente plaats van deze deur vaak van grote invloed op de strenge eisen die je stelt aan het uiterlijk. Het is per slot van rekening het visitekaartje van je huis. Je wilt natuurlijk dat de deur perfect past bij de stijl van je woning. Daarom hebben we een ruim assortiment voordeuren en heb je ook de mogelijkheid om deze helemaal zelf samen te stellen. 

Tuindeuren    

In tegenstelling tot voordeuren draaien tuindeuren niet een woning, maar de tuin in. Zo houdt de bijkeuken, of het schuurtje, zoveel mogelijk ruimte vrij voor opslag, zonder dat een draaiende deur je hierin beperkt. Wel kunnen (tuin-) achterdeuren, net als onze kunststof voordeuren, eenvoudig worden samengesteld naar specifieke wensen.

Dubbele kunststof deuren

Een ander type tuindeur is de dubbele deur. Deze wordt vaak gebruikt om een opening te creëren van een woonverblijf naar de tuin. Dubbele deuren zullen vaak, net als bij een schuifpui, van volledig glas zijn voorzien zodat er altijd een gevoel van open ruimte is, zelfs met gesloten deuren. Ook is op deze manier altijd zicht op de tuin vanuit vrijwel elke positie in het huis. De dubbele deuren zijn in standaard naar buiten draaiende deuren, deze zijn ook naar binnen draaiend verkrijgbaar.  

Balkondeuren

Balkondeuren kenmerken zich ook als een naar binnendraaiende deur. Dit om geen ruimte te verliezen op de, toch vaak, krappe balkons. Een groot verschil ten opzicht van een voordeur is dat bij een balkondeur het profiel (kozijn) doorloopt in de drempel, waardoor de uit-/instap altijd op een hoogte komt. Doordat een kunststof deur op uw balkon deze eigenschap heeft, blijft eventueel water op het balkon altijd buiten de woning. Balkondeuren zijn enkel van binnen bedienbaar (als standaard uitvoering). Het kozijn heeft een doorlopende profiel waardoor je een uit-/instap heb op hoogte waardoor water altijd buiten de woning blijft, een variant met een lage dorpel is ook beschikbaar

Zelf je deur samenstellen

Meneer Kozijn heeft een breed deuren assortiment. Op zoek naar een deur met een klassiek uiterlijk en het gevoel van hout? Of toch liever op zoek naar een moderne deur voor je woning? Wat de wensen ook zijn, Meneer Kozijn helpt graag mee om de ideale deur samen te stellen. Voor elke type kunststof deur bieden we een ruime keuze aan handrails, grepen, knopgrepen en extra accessoires. De keuzen in kleuren gecombineerd met de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende glas/ paneel verdelingen, typen glas, type deurklink en scharnieren, geeft de mogelijkheid om van iedere deur iets eigens te maken. De prijs van kunststof deuren hangt volledig af van de configuratie van de deur. Vraag via het maatwerk formulier eenvoudig een offerte aan.

Neem daarom contact met ons op of kom langs

We verplaatsen ons altijd goed in jouw situatie en maken we er een sport van om een advies op maat te geven waar jij blij van wordt. Kom langs bij een van onze vestigingen, neem een kijkje in de webshop (voor standaard maten) of vraag een maatwerk offerte aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »