Terug

Wat zijn de voordelen van kunststof deuren?

  • 05 / 04 / 2022 0
Wat zijn de voordelen van kunststof deuren?

Wat zijn de voordelen van kunststof deuren?

Als je plannen hebt voor een nieuwe deur in je woning, dan sta je voor een aantal keuzes. Welk budget wil je uitgeven? Welke uitstraling moet de deur hebben? Maar ook voor welk materiaal je kiest. In dit blog gaan we dieper in op de materiaalkeuze en specifiek op de voordelen van kunststof deuren.

De voordelen van kunststof deuren

Kunststof deuren kennen vele voordelen ten opzicht van materiaalsoorten als hout en aluminium. Hieronder lichten wij de grootste voordelen toe:

Onderhoud

Kunststof deuren staan bekend om het feit dat ze onderhoudsarm zijn. Toch kun je de levensduur van je deuren verlengen door ze één keer per jaar grondig schoon te maken en vervolgens in de wax te zetten. De wax zorgt voor een extra beschermlaag op je kunststof deuren, waardoor deze op lange termijn minder makkelijk vuil aantrekken. Hierdoor blijft de kleur en staat van je deuren langer mooi en gaan ze langer mee. 

Veiligheid 

Moderne kunststof deuren dragen ook bij aan de veiligheid van je huis. Ze zijn moeilijk ontvlambaar en zelfdovend. Ook hebben de meeste kunststof deuren een politie-keurmerk voor veiligheid. Door speciale scharnieren en dievenklauwen is een kunststof deur beter bestand tegen pogingen tot inbraak. Een prettig idee om veilige kunststof deuren te hebben. Daarnaast kun je ook denken aan andere veiligheidsmaatregelen, zoals een buitenlamp met bewegingssensor of een camera.

Isolatie 

Een slecht isolerende deur kost je behoorlijk wat extra stookkosten. Dat is onnodig want met kunststof deuren zorg je voor een goed geïsoleerd huis. Dat komt door het feit dat kunststof hol is en daar een isolerende luchtlaag ontstaat. Omdat er diverse tussenschotjes zijn, blijft die lucht verdeeld in kamers wat het effect nog verder verhoogt. Kunststof deuren zijn dus ook erg goed voor de portemonnee. 

Duurzaamheid

Een deur van kunststof gaat zonder onderhoud vele tientallen jaren mee en is dus duurzaam en milieuvriendelijk. Bij de productie wordt ook steeds meer aandacht besteed aan het maken van kunststof zonder dat dit schade toebrengt aan het milieu. Voor de meeste kunststof deuren geldt inmiddels dat deze volledig recyclebaar zijn.

Prijs

Dat had je wellicht niet verwacht, maar kunststof deuren zijn gemiddeld 15% goedkoper dan houten deuren en 20% goedkoper dan deuren van aluminium. Hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen per materiaalsoort:

Materiaalsoort/maatwerk

Prijs categorie

Kunststof deuren

Laag segment

Houten deuren

Midden segment

Aluminium deuren

Hoog segment

Uitvoeringen 

Wellicht heb je kunststof kozijnen en dan kan je je voorstellen hoe veelzijdig dit materiaal is. Kies je voor houtnerf dan is een kunststof deur praktisch niet te onderscheiden van een deur van hout. Maar je kan ook voor diverse andere uitvoeringen en kleuren kiezen. Voor ieder huis is er een kunststof deur die iets toevoegt. Uiteraard zijn kunststof deuren ook op maat te maken, zodat het perfect past bij jouw huis. 

Neem daarom contact met ons op of kom langs

Bij Meneer Kozijn verplaatsen we ons altijd goed in jouw situatie en maken we er een sport van om een advies op maat te geven waar jij blij van wordt. Kom langs bij een van onze vestigingen, neem een kijkje in de webshop (voor standaard maten) of vraag een maatwerk offerte aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »