Terug

Vrijdag 19 juli zijn al onze vestigingen tot 13:00 geopend.

Openslaande kunststof deuren: breng de lente in huis

  • 05 / 04 / 2022 0
Openslaande kunststof deuren: breng de lente in huis

Openslaande kunststof deuren: breng de lente in huis

De zon is alweer volop aanwezig en met de lente voor de deur zal de zon alleen nog maar vaker gaan schijnen. Je kunt lekker naar buiten gaan om van de zon te genieten, maar je kunt er ook voor kiezen om de lente in huis te halen. Met openslaande kunststof deuren zorg je voor meer lichtinval en je betrekt je tuin bij je huis. In dit blog kijken we naar de keuzes die je kan maken en welke type en merken er zijn.

Hoe kies je een kunststof deur?

Of je nu op zoek bent naar openslaande kunststof deuren of een andere kunststof deuren, je staat altijd voor een aantal keuzes. Welk profiel kies je? Welke maten zijn er mogelijk? Welke kleur past het beste bij jouw situatie? Hieronder een stap voor stap uitleg die je helpt een goede keuze te maken.

Stap 1 - Zoek uit welke vergunningen je nodig hebt

Allereerst is het goed om na te gaan of je bij het plaatsen van een nieuwe kunststof deur een vergunning aan moet vragen. Meer informatie hierover lees je in het infoblad ‘Aanbrengen of veranderen van kozijnen of het veranderen van gevelpanelen’ dat opgesteld is vanuit de overheid. 

Stap 2 - Bepaal je gewenste levertijd 

Bepaal vervolgens of je bij het plaatsen van een nieuwe kunststof deur rekening moet houden met levertijden. Per materiaalsoort en soort maatwerk zit er verschil in de levertijden, hieronder een overzicht:

Materiaalsoort/maatwerk

Levertijd

Standaard kunststof deuren

Binnen een week

Standaard maatwerk kunststof deuren

2-3 weken

Verdiept profiel maatwerk

8-10 weken

Aluminium deuren

12-16 weken

Houten deuren

12-16 weken

 

Stap 3 - Maak je gewenste maten specifiek

Daarna ga je kijken naar de maten die je nodig hebt voor je nieuwe kunststof deuren. Misschien hoef je geen rekening te houden met bestaande maten omdat het object nog gebouwd moet worden. Is dit niet het geval? Neem dan de maten op en krijg op deze manier scherp waar je naar moet kijken.

Stap 4 - Bepaal je budget voor kunststof deuren

Je bepaalt nu het budget voor je nieuwe kunststof deuren. Heb je een budget in gedachten? Kijk dan naar onderstaande factoren die invloed hebben op de prijs van je nieuwe kunststof deur:

Stap 5 - Kies een profiel en kleur

Tot slot kies je het profiel en de kleur van je nieuwe kunststof deuren. Vaak is dit een kwestie van smaak en de mate waarin een kozijn past in de omgeving en een gevel. Op basis van profielen kun je kiezen voor een standaard profiel, verdiept profiel of een profiel met aanslagrand. Populaire kleuren zijn standaard wit, crème wit, antraciet grijs, zwart en dennengroen.

Welke merken en types kunststof deuren zijn er?

Naast de bovenstaande stappen die je doorloopt bij je keuze voor een specifieke kunststof deur, kan je ook kiezen voor een bepaald merk en type. De merken die wij bieden bij Meneer Kozijn zijn ons Eigen merk, Drutex en Eko Okna. Daarnaast kan je kiezen voor een voor, tuin-, balkon- of dubbele openslaande deur. Hieronder een overzicht van de verschillende type deuren en de eigenschappen:

Type deur

Eigenschap

Voordeuren

Een voordeur houdt in dat deze naar binnen toe (uw woning in) draait.

Tuindeuren

In tegenstelling tot voordeuren draaien tuindeuren niet een woning, maar de tuin in.

Balkondeuren

Balkondeuren kenmerken zich ook als een naar binnendraaiende deur. Dit om geen ruimte te verliezen op de, toch vaak, krappe balkons.

Dubbele openslaande deuren

Een ander type tuindeur is de dubbele openslaande deur. Deze wordt vaak gebruikt om een opening te creëren van een woonverblijf naar de tuin. 

 

Neem daarom contact met ons op of kom langs

Bij Meneer Kozijn verplaatsen we ons altijd goed in jouw situatie en maken we er een sport van om een advies op maat te geven waar jij blij van wordt. Kom langs bij een van onze vestigingen, neem een kijkje in de webshop (voor standaard maten) of vraag een maatwerk offerte aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »