Terug

Wat kost een kunststof voordeur?

  • 12 / 07 / 2022 0
Wat kost een kunststof voordeur?

Ben je aan het kijken naar een nieuwe voordeur voor je huis? Dan wil je weten wat het je gaat kosten. Er zijn verschillende factoren die de prijs bepalen voor je nieuwe kunststof deuren. In dit blog kijken we naar de prijs van kunststof deuren en de verschillende opties, zodat je een keuze kunt maken die goed bij je past. 

Waarom kunststof voordeuren?

Vroeger waren voordeuren vrijwel altijd van hout. Dat is echter verleden tijd, kunststof voordeuren worden steeds meer gebruikt. Dat is natuurlijk niet voor niets. Ze zijn veel makkelijker in onderhoud, zijn betaalbaar en isoleren ook nog beter dan andere materialen. Lees hier alle voordelen van kunststof deuren. 

Wat is de prijs voor een kunststof voordeur?

Hieronder zie je de prijssegmenten voor een kunststof voordeur in verschillende varianten. Dit had je wellicht niet verwacht, maar kunststof voordeuren zijn gemiddeld 15% goedkoper dan houten deuren en 20% goedkoper dan deuren van aluminium.

 

Type voordeur

Prijsklasse

Kunststof

Laag segment

Hout

Midden segment

Aluminium

Hoog segment

Verschillende opties kunststof voordeuren

Binnen kunststof voordeuren zijn er nog verschillende opties die je kunt kiezen om je deur naar je eigen stijl te maken. Je kunt ook keuzes maken op het gebied van veiligheid en isolatie. Hieronder een overzicht van de verschillende keuzes:

Veilige sloten?

De veiligheid wordt voornamelijk bepaald door wat voor sloten er op de voordeur zitten. Wil je verzekerd zijn van een veilige deur, kies dan voor sluitwerk met het SKG-keurmerk. SKG Is de afkorting van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze stichting test deurbeslag op inbraakveiligheid. Voldoet het deurbeslag aan hun eisen? Dan krijgt het een tot drie sterren. Hoe meer sterren, hoe veiliger de deur is.

Bovenlicht of zijlicht?

Bij je kunststof voordeur kan je kiezen voor een zijlicht of bovenlicht, oftewel een raam boven of naast de deur. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een raam naast en boven de deur. Qua zijlicht kan je kiezen voor een raam links, rechts of aan beide zijdes. Dit heet ook wel een melkmeisje en is een fijne optie als je extra veel daglicht binnen wilt krijgen. 

Standaard of met houtlook?

Wil je graag profiteren van al de voordelen van een kunststof voordeur, maar wil je tegelijkertijd de sfeervolle uitstraling van hout? Dan kan je kiezen voor een kunststof deur met houtlook voor een meer oude stijl. Deze hebben een houtnerf structuur en passen bijvoorbeeld bij een jaren ’30 huis. Bij een goede kwaliteit deur ziet deze structuur er realistisch uit en heb je vaak pas in de gaten dat het niet om echt hout gaat als je de deur aanraakt.

Met of zonder brievenbus?

Een brievenbus die geïntegreerd is in een voordeur is natuurlijk erg handig. De post ligt droog op de mat. De keuze aan kunststof voordeuren met een brievenbus is groot, dus dat is geen probleem. Waar je wel op moet letten bij een brievenbus is het warmteverlies. De meest ideale brievenbus is met een buiten- en binnenklep, dit zorgt voor de minste warmteverlies.

Zelf je voordeur samenstellen

Meneer Kozijn heeft een breed voordeuren assortiment. Op zoek naar een voordeur met een klassiek uiterlijk en het gevoel van hout? Of toch liever op zoek naar een moderne deur voor je woning? Wat de wensen ook zijn, Meneer Kozijn helpt graag mee om de ideale deur samen te stellen. Voor elke type kunststof deur bieden we een ruime keuze aan handrails, grepen, knopgrepen en extra accessoires. De keuzen in kleuren gecombineerd met de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende glas-paneel verdelingen, typen glas, type deurklink en scharnieren, geeft de mogelijkheid om van iedere deur iets eigens te maken. Vraag via het maatwerk formulier eenvoudig een offerte aan.Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »